2 Απριλίου 2015

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ...

Τελικά μετά το mail Χαρδούβελη, το τελευταίο mail Βαρουφάκη, αποδεικνύεται όχι απλώς χειρότερο, αλλά ξεκάθαρα καταστροφικό. Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε σε ξένες δημοσιεύσεις (Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει ένα ''συνωμοτικό'' χαρακτήρα στην εσωτερική ενημέρωση) το mail Βαρουφάκη ξεκινάει λέγοντας ότι τα αναφερόμενα σε αυτό,  ‘’ παρουσιάζονται στους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδα, σαν ένα βήμα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της τελικής αναθεώρησης της υφιστάμενης συμφωνίας, μέχρι τη συμφωνηθείσα ημερομηνία-στόχο στα τέλη Απριλίου 2015 ‘’.

Αποτέλεσμα εικόνας για mail
Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει υπογράψει την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης και του Μνημονίου, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της και ότι τώρα στέλνει μέτρα προκειμένου να υπάρξει θετική αξιολόγηση της τελευταίας επιθεώρησης του ισχύοντος Προγράμματος από τους ‘’Θεσμούς’’. Όλοι οι υπόλοιποι λεονταρισμοί, είναι για τον τρομαγμένο πόπολο.

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό που δείχνει την διγλωσσία και την αλλαγή πορείας της κυβέρνησης (Καλώς ήρθατε παιδιά στην πραγματικότητα !), αλλά έχει και άλλα ενδιαφέροντα τα οποία δείχνουν ότι ο θάνατος της ελληνικής οικονομίας (τουλάχιστον), απέχει μισό βήμα. Ένα μόνο θα αναφέρουμε, από όλα αυτά που λέει.  
 
Ο δημοσιονομικός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2015 παραμένει στο 3% του ΑΕΠ, αντίθετα με τις διαρροές της κυβέρνησης ότι θα περιοριζόταν στο 1,5% του ΑΕΠ, ή και χαμηλότερα. Και μάλιστα η κυβέρνηση δεσμεύεται για πρώτη φορά και αντίθετα απ’ ό,τι έλεγε ως τώρα, η ίδια προτίθεται να λάβει μέτρα που θα φέρουν το πρωτογενές πλεόνασμα ακόμη υψηλότερα, από 3,1% έως 3,9% του ΑΕΠ.
 
Αυτό απλά και μόνο για τους μη ειδικούς, σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δεσμεύεται να πετύχει η Κυβέρνηση για το 2015 είναι 6 δις € καθαρό κέρδος !!! Πως μπορεί όμως να επιτευχθεί αυτό ?
 
Με νέες (δυσβάσταχτες) επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη, με επιπλέον έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, με μείωση μισθών και συντάξεων, με αναστολή προσλήψεων, με στάση εσωτερικών πληρωμών. Και αυτό δεν είναι Βαρουφάκια Δημιουργική Ασάφεια, ούτε ένα ''κόλπο'' για να κοροϊδέψουμε τους δανειστές μας. Είναι μια πραγματικότητα η οποία προέκυψε από ερασιτεχνισμούς, εγωκεντρισμούς και ασχετοσύνες.
 
Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας οικονομικής πολιτικής, όταν σχεδιάζεται και εκτελείται από ''πεφωτισμένους καθηγητάδες'' και όχι ανθρώπους της πιάτσας και του μεροκάματου.
 
Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια συντρόφια και ας πονάει.