23 Μαΐου 2015

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ : ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ !!!

Από απλό ενδιαφέρον, κάθισα σήμερα να ακούσω σημεία της ομιλίας του Τσίπρα που μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να κρατήσω καμιά σημείωση, που είμαι βέβαιος ότι θα  χρειαστεί να ανατρέξω σε κανά - δυό βδομάδες.

Δεν θα πω (σήμερα) τίποτα για αυτά που άκουσα, αλλά θα σημειώσω ένα μόνο που μου έκανε εντύπωση. Και δεν ξέρω εάν ήταν απλή αναφορά για τις ανάγκες τη συνδιάσκεψης, προσωπική άποψη του λογογράφου του Τσίπρα,  ή αποτελεί επεξεργασμένη κυβερνητική πρόταση.

Ανέφερε λοιπόν ο Τσίπρας, ότι μια από τις τέσσερεις απαιτήσεις που έχουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας είναι και '' ... Ένα γενναίο αναπτυξιακό πακέτο για Νέες Τεχνολογίες και Υποδομές ...'' .

Σε μία χώρα με 1.500.000 + ανέργους, το να λες ότι το αναπτυξιακό σου μοντέλο είναι οι Νέες Τεχνολογίες, σημαίνει ότι είσαι πολύ μακράν της πραγματικότητας. Πάρα πολύ μακράν.

Είναι πασίγνωστο ότι ο κλάδος των Νέων Τεχνολογιών, δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας,  από αυτές που χρειάζεται η Χώρα μας σήμερα.  Αλλού είναι η συνεισφορά του.

Και το λέει ένας άνθρωπος που υπηρετεί τις Νέες Τεχνολογίες, τριάντα τρία χρόνια τώρα.