19 Ιουλίου 2015

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ΤΣΙΠΡΑΣ & ‘’ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ’’….

Ήτανε 6 του Οκτώβρη του 2004 όταν στο γνωστό γεύμα του Μπαϊρακτάρη,  ο Καραμανλής αναφέρθηκε στους ‘’πέντε νταβατζήδες’’ και ξεκίνησε την επιχείρηση ρήξης μαζί τους με την καθιέρωση του ‘’ασυμβίβαστού’’. Οι περισσότεροι νομίζουν ή τους έκαναν να νομίζουν, ότι δεν έγινε τίποτα και η όλη ιστορία τελείωσε στα σουβλάκια. Δεν είναι έτσι όμως.  Ο Νόμος έγινε και ψηφίστηκε στις 20 Ιανουαρίου 2005. Η επίθεση όμως που εξαπέλυσαν τα πάσης φύσεως ελληνικά και ξένα λόμπι, ήταν έξω από κάθε πρόβλεψη. Σιφουνάκης, Καρατζαφέρης, Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Μπαρόζο κ.α. πρωτοστάτησαν κατά του νόμου !!!

Το αποκορύφωμα ήταν τον Απρίλιο του 2005 όταν στο Υπουργείο Οικονομικών ήρθε επιστολή από την γενική διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής ότι θα σταματήσουν οι πληρωμές του Γ! Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, εάν ο νόμος δεν ανασταλεί μέχρις τις 31-12-2005.  Ο Καραμανλής ηττήθηκε νομικά τότε και αναγκάστηκε να αλλάξει στον νόμο την έννοια του ‘’βασικού μετόχου’’, με την έννοια της ‘’αθέμιτης επιρροής’’. Βέβαια το καλοκαίρι του 2009 δικαιώθηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επί της υπόθεσης C-213/07, αλλά το πουλάκι είχε πετάξει.
 
Αυτά τότε. Σήμερα λοιπόν ακούμε και διαβάζουμε ότι και ο Τσίπρας θέλει να ‘’ταράξει στη νομιμότητα’’ τους ίδιους. Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο πιστεύει αυτά που λέει, ή τον παίρνει να τα βάλει μαζί τους. Πολύ περισσότερο μάλιστα που από την προηγούμενη εβδομάδα, όλοι άρχισαν να τον ‘’αγαπάνε’’ ξαφνικά και να εξυμνούν την ‘’εθνική του στάση’’.

Είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα κάνουν οι Παπάς, Φίλης και Σπίρτζης, με τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αδειοδότηση και τα οφειλόμενα των Μ.Μ.Ε.

Έχει ενδιαφέρον για αυτό και το παρακολουθούμε ….